Ihonhoito

Oi, ihana retinoli!

Oi, ihana retinoli!

Retipalm-tuotteet saatu (kaupallinen yhteistyö)

Meillä on ihonhoitoasiat paremmin kuin koskaan. Markkinoilla on monia erilaisia tuotesarjoja, joista jokainen varmasti löytää itselleen ne toimivat. Myös retinolia löytyy nykyään lähes joka ihonhoitosarjasta.

Sain alkusyksystä testiin Retipalmin tuotteita. Retipalm on minulle lähes vuoden takaa tuttu, testasin viime talvena saman sarjan paria muuta tuotetta ja ihastuin. Joten nyt, kun sain mahdollisuuden kokeilla retinolia, niin TOTTAKAI! Retipalm on medikaalista kosmetiikkaa eli raaka-ainepitoisuudet ovat korkeampia kuin peruskosmetiikassa. Tuotteita saa Retipalm-hoitoloista ja jälleenmyyjiltä sekä Retipalmin verkkokaupasta.

Mikä retinoli ja miksi?

Retinoli on varmasti jo meille ihonhoidosta kiinnostuneille tuttu juttu. Se on yksi A-vitamiinin muodoista ja ihonhoidossa todellinen tehoaine. Sen teho on todistettu tieteellisesti ja tunnustettu myös lääketieteessä.

A-vitamiini on antioksidantti, joka mm. uudistaa ihoa voimakkaasti ja sillä on myös ihoa suojaavia ominaisuuksia, lisäksi se stimuloi kollageenin tuotantoa ja häivyttää iholta juonteita parantamalla ihon kuntoa. Retinoli hillitsee ylimääräistä talintuotantoa, mutta hoidon alkumetreillä se voi nostaa talia pintaan. 

Yleensä retinolia tai A-vitamiinia ei kannata käyttää päiväsaikaan tai herkistää ihoa valolle. Retipalm käyttääkin näistä sellaisia muotoja, joita voi käyttää päivälläkin. Aurinkosuoja on aina tärkeä, mutta ihon palamisriskiä nämä tuotteet eivät nosta. Lisäksi retinoli on kapseloitu eräänlaisella kuparipeptidillä, jolloin ihoärsytykset jäävät minimiin. Kyllä, retinoli voi alkuun ärsyttää ihoa: iho voi hilseillä, sitä voi kuumottaa, se voi punoittaa, sitä voi pistellä. Retinolin käyttö kannattaa aloittaa varoen tai tuotteilla, joissa retinolin määrä on pieni, jotta iho saa aikaa tottua. Ja niin kuin aina ihonhoidosta puhuttaessa, maltti on valttia ja aikaa tarvitaan.

Miten ihoni reagoi retinoliin?

Olen käyttänyt A-vitamiinituotteita iholleni jo aikaisemmin, voisin kai sanoa, että jopa muutaman vuoden. Välillä olen pitänyt taukoa. Viimeisen kolmisen vuotta olen käyttänyt A-vitamiinia läpi syksyn ja talven kevääseen saakka. Taukoa olen pitänyt kesäaikaan. 

Aina, kun aloitan uudelleen, ihoni alkaa tuntua jo muutaman päivän jälkeen kireältä ja kuivalta. Vaikka iho on hyväntuntuinen ja kiiltävä, erityisesti silmäkulmat kiristävät. Tässä vaiheessa retinolin käyttöä voi vähentää, vaikka joka toiseen päivään tai tarvittaessa harvempaankin. 

Mahdollinen kuivuminen tai kuivumisen tunne on minulla mennyt nopeasti ohi; iho tottuu A-vitamiiniin ja vaikuttaa jopa olevan ”rasvainen” aamuisin (mitä ihoni ei ole tehnyt vuosiin). Iholleni ilmaantui käytön alussa myös pari pientä näppyä, ihan rehellisiä pieniä valkoisia “finnejä”. Ne eivät minua haitanneet, näppyaika menee nopeasti ohi ja tämäkin kuuluu asiaan, retinoli voi nostaa talia pintaan.

Retinol tekee ihostani kiiltävän, kuin hiotun, kutsun sitä luistinradaksi tai lasimaiseksi. Kevyesti sormenpäällä ihoa sivelemällä tuntee, kuinka sileä se on. Omasta mielestäni ihoni on erityisesti silmäkulmista nuorekas (jos ihosta niin voi sanoa, miksi ei voisi?) näin 54-vuotiaan naisen ihoksi.

retinoli tasoittaa ihoa ja tekee pinnasta kiiltävän.
Retinoli tekee ihoni pinnasta kiiltävän, iho tasoittuu kuin sitä olisi hiottu. Kuvassa minulla ei ole vielä mitään voiteita, vaan iho on puhdistuksen jäljiltä. Pahoittelut kuvan vihreydestä, otin tämän kylpyhuoneen kalmeassa valossa…

Millainen ihonhoitorutiinini on nyt?

Aamuisin käyttämäni Retipalm-tuotteet ovat järjestyksessä: Sensitiv Toner, Active retinol 1 -seerumi, Vitamin Hydro Gel ja High Performance Day Cream 2. Retipalmin tuotteita voi ”latoa” päällekkäin oman ihon tarpeen mukaan. Retinoliseerumia voi käyttää aamuin illoin, ja minähän käytän.

Retipalm Sensitiv Toner
Retimed Active Retinol, vahvuus 1
Retimedin retinoliseerumi on juokseva ja ohut seerumi, joka levittyy iholle kevyesti ja nopeasti.
Vitamin Hydro Gel on keltainen kevyt ja ihastuttavan tuoksuinen seerumi. Se sisältää myös A-vitamiinia retinyylipalmitaatti-muodossa.
Retipalm High Performance on tuhti ja hoitava, korkean retinyylipalmitaattipitoisuuden omaava päivävoide.

Illalla rutiini on muuten sama, mutta päivävoide vaihtuu OPC-voiteeseen. OPC-voidetta en käytä joka ilta, välillä käytän vain tonerin, retinoliseerumin ja Vitamin Hydro Gelin. 

Kuoria minun ei ihoani näiden tuotteiden käytön yhteydessä tarvitse, Tonerissa on kevyt kuorinta 3 % glykolihapon ansiosta ja retinoli itsessään on ihoa uudistava. 

Käyttämäni Retipalmin A-vitamiinituotteet

Active retinol 1 on seerumi, jossa retinoli on kuparipeptidikalvolla päällystetty, joten retinolia voi käyttää suuremmissa pitoisuuksissa ilman, että ihoärsytystä tapahtuu. Vaikka näin luvataan, on herkkäihoisen tärkeää kuunnella ihonsa viestejä ja aloittaa käyttö varoen. Tätä seerumia löytyy kolmea eri vahvuutta, minulla on siis käytössä kevein ja kun tämä loppuu, hankin tason 2 seerumin.
Seerumi on hinnaltaan 92 euroa.

High Performance Day Cream 2 on korkean retinyylipalmitaattipitoisuuden omaava päivävoide. Voide on tuhti, yksi painallus riittää kasvojen iholle. Koska olen käyttänyt A-vitamiinivoiteita aiemminkin, saatoin aloittaa nyt tehokkaammalla voiteella.
Voiteen hinta tällä hetkellä on 93 euroa.

Muuta ihoni ei kaipaa, olen jopa jättänyt silmänympärysvoiteen pois, koska kaikki yllä mainitsemani tuotteet levitän myös silmänympärysiholle. Lisään hitusen myös kulmakarvojen alle, mutta en liikkuvalle silmäluomelle. Nämä seerumit ja voiteet eivät turvota ainakaan minun ihoani. Silmänympärysiholle en silti suosittele A-vitamiinituotteita, elleivät ole erityisesti sitä varten. Omalla ihollani uskallan tehdä näin, koska tiedän, kuinka ihoni reagoi. Keskustele oman kosmetologin kanssa tai Retipalm-jälleenmyyjältä.

Paljonko retinoliseerumia on sopivasti?

Riippuu ihosta. Itse aloitin ns. varoen, käytin vain yhden painalluksen seerumia aamuin illoin. Nykyään laitan kolme. Active Retinol -seerumi imeytyy todella nopeasti. Kun ihoni oli kuivimmillaan käytön alkupuolella, nostin määrää kahteen painallukseen, koska ihoni suorastaan hotkaisi kaiken saman tien. Tämä voi kuulostaa nurinkuriselta ajatellen, että ihon kuivuessa retinolia pitäisi vähentää, mutta jokainen iho on yksilöllinen ja minulla tämä oli toimiva tapa.

On erittäin mielenkiintoista käyttää toimivia tuotteita – siis sen lisäksi, että iho voi hyvin ja viirutkin madaltuvat. Kirjasin muistiin muutoksia, koska käytön alkupuolella tapahtui niin paljon. Totesin muun muassa tarpeen tehohoitaa joitakin alueita, mm. huulten ympärystä ja nasobiaalijuonteita, jotka ovat niin sanottuja ongelmakohtia kasvojeni iholla. Siispä nykyään käytän yhden painalluksen seerumia jo pelkästään näille alueille. 

Entä käyttämäni muut tuotteet?

Sensitive Toner on kevyesti kuoriva alkoholiton kasvovesi, joka sopii normaalille tai kuivalle iholle. Toner kutitti alussa kivasti iholla, kuin olis kuplinut, mutta enää sitä tunnetta ei tule, ihoni on tottunut. Kasvovesi ohjeistetaan levittämään iholle vanulapulla, mutta minä taputtelen ja painelen iholle, toimii näinkin. Annan veden kuivahtaa iholle. Se kuorii ihoa kevyesti 3 % glykolihapon ansiosta ja avaa tietä vitamiinivoiteille ja muille hoitotuotteille. Painelen tuotteen myös silmänympärysiholle, en kuitenkaan yläluomen liikkuvalle osalle. Ihoni kestää sen hyvin. Jos iho on erittäin kuiva, toneria ei kannata joka päivä herkimmille ihon kohdille käyttää. 
Tuotteen hinta on 51 e.

Vitamin Hydro Gel on nimensä mukaisesti geelimäinen seerumi. Se on ihanan kevyt, raikas ja nopeasti imeytyvä, mutta tehokas ja kosteuttava vitamiiniseerumi. Geelissä on A-vitamiini retinyylipalmitaattina, lisäksi C- ja E-vitamiinit sekä betakaroteenia. Tuote sopii myös silmänympäryksille. Kevyt appelsiinin tuoksu piristää!
Hinta on 87 e.

Dermal Future Lifting Eye Cream kuuluu silmäympärysvoiteiden aatelisiin. Voiteen luvatan olevan kiinteyttävä ja silottava, ravitseva, soluja uudistava, kosteuttava, kimmoisuutta lisäävä. Tehoaineina löytyy mm. peptidejä, argan-öljyä, hienomolekyylistä hyaluronihappoa ja Tsubaki-öljyä. Pidän voiteesta todella paljon ja minulla onkin jo toinen purkki menossa. Tosin kuten mainitsin, olen ollut jo jonkun aikaa käyttämättä silmänympärysvoidetta, koska sille ei ole ollut tarvetta.
Hinta on 120 e.

Yövoiteena retinolivoiteen sijaan käytän Active OPC Dry Controlia, joka on upea täyteläinen ja rauhoittava voide. Se on sopiva erittäin kuivalle iholle – hyvä myös couperoottiselle iholle – suojaten kylmältä ja tehden ihosta ihanan pehmeän! Tämä toimisi erinomaisesti siis myös päiväaikaan. Ja tämä on tehty kuplajuoman rakastajan iloksi Chardonnay-rypäleestä.
Hinta on 88 e.

Lisäksi meidän meikkaavien naisten ilo: näiden päällä kokeilemani meikkivoiteet toimivat itselläni oikein kivasti, ei hiutaloidu vaan liukuu kauniisti paikalleen.

Tarvinneeko vielä erikseen sanoa, että kyllä, Retipalmin tuotteet ovat upeita ja toimivat!

Retipalmin tuotteita saa Retipalm-hoitoloista ja Retipalmin omasta verkkokaupasta täältä >. Hoitolassa tuotteet ovat kymmenisen euroa edullisemmat kuin verkkokaupassa, joten kannattaa suunnata hoitolaan ostoksille!

Hoitolat löytyvät tästä linkistä > 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.