Ihonhoito,  Kauneus

Kaulan ihonhoito – hoidatko kaulasi ihoa yhtä hyvin kuin kasvojesi ihoa?

Kaulan ihonhoito – muistatko hoitaa sitä ja dekolteen aluetta yhtä hyvin kuin kasvojesi ihoa? Minä en ja se näkyy – katso vaikka leuan alustani yläpuolen kuvassa.

Guinotin kaulavoide saatu testiin pr-lahjana.

Kun leuan alus pussittaa ja kaulalta löytyvät pystykurtut

Tämän ikäisenä viimeistään, siis jo reilusti yli viisikymppisenä pitäisi ymmärtää myös kaulan, ja koko vartalon ihonhoito. Itse asiassa jo neljänkympin tienoilla voi ikä alkaa näkymään kaulalta ja kaulan ihonhoitoon olisi hyvä panostaa siitä lähtien, kun kasvojen ihoa alkaa hoitamaan.
Minä olen hoitanut aiemmin jokseenkin huonosti kasvojeni ihoa, ja vielä huonompi olen asiassa ollut kaulan, dekolteen ja koko vartalon ihon kohdalla. Nyt se näkyy selvästi ja myönnän, että se hiukan harmittaa, mutta onneksi vain hiukan. Leuan alus alkaa pussittaa, leuan alla on pystykurtut – ja olen antanut itseni ymmärtää pystykurttujen olevan erityisesti hoikkien tai painon kanssa jojottaneiden, tai vasta vanhemmalla iällä laihtuneiden ongelma – eivätkä dekolteelle yön aikana ilmaantuneet viirut enää katoa niin vain päivän aikana.

Kaulan iho on ohutta ja sitä tulisi hoitaa samalla tavalla kuin kasvojenkin. Jokailtainen puhdistus ja kosteutus aamuin illoin, kuorinta silloin tällöin. Kyllähän minä suihkussa käyn ja samalla leuan alusen ja kaulan pesen, tietenkin! Mutta se muu hoito, en oikeastaan juuri ole kuorinut ja vielä vähemmän olen kaulan ihoa rasvannut. Yleensä kasvoseerumin ja -voiteen voi levittää myös kaulalle ja dekolteelle, hyvä on muistaa levittää hoitotuotteet myös kaulan sivuille.

Eikä saa unohtaa aurinkosuojaa. SPF on tarpeen päiväsaikaan myös kaulalle, dekolteelle sen levittäminen lienee itsestään selvää. Itselläni dekoltee punoittaa aika helposti jo kotimaan auringon alla.

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Itsenäni ajatellen: parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Olen tämä kesänä alkanut käyttää apuna testiin saamaani Guinotin Longue Vie Cou Neck Creamia (hinta jokusen euron yli 100 euroa). Kyseessä on muotoileva kaulavoide, joka kiinteyttää kaulan ja leuan alueen ihoa jäntevöittämällä ja vahvistamalla elastisia säikeitä. Se on tuhti valkoinen voide, jonka tuoksu vie lapsuusvuosiin. Se taitaakin muistuttaa tuoksultaan Nivean sinisen peltipurkin voidetta tai jotain muuta, josta en täysin saa kiinni.

Olen käyttänyt tätä voidetta nyt noin 1,5 kk säännöllisen epäsäännöllisesti ja ainakin kaulani pystykurtut ovat selvästi pehmenneet ja ehkä hiukan pienentyneet, mutta eivät ne kadonneet ole. Josta tuli mieleeni, että muistammehan ihonhoidon vaativan aina aikaa. Mitä isompi ja pitempään hoitamatta ollut asia, sitä enemmän aikaa vaaditaan.

Myönnän vielä samaan hengenvetoon, että ei, en usko minkään tuotteen täysin korjaavan mitään, mutta pienentävän, madaltavan, pehmentävän ja häivyttävän kyllä. Ja se auttaa jo paljon!

Guinot Longue Vie Cou – muotoileva voide kaulan ihonhoitoon

Guinot on ranskalaista ammattikosmetiikkaa ja tuotteita saa hoitoloista www.guinot.fi ja joistakin verkkokaupoista, esimerkiksi Ihopalvelushopista.
Oman lähimmän Guinot-hoitolasi löydät suoraan täältä, jos haluat mennä tutkimaan tuotteita paikan päälle: Lähin Guinot-hoitola

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.